Richtlijnen voor auteurs
1. We verwachten relevante, vlot geschreven bijdragen volgens de norm van het Algemeen Nederlands, d.w.z. boeiend geschreven voor een breed publiek.
2. Met eindnoten (geen voetnoten).
3. In docx-bestand, dus geen pdf.
4. Een bijdrage voor het gedrukte tijdschrift telt in principe niet meer dan 4000 woorden, eindnoten en/of bibliografie inbegrepen. Na overleg met de redactie kan een langere bijdrage overwogen worden. Kortere bijdragen van ca. 2000 woorden worden sterk geapprecieerd. Extra materiaal kan op de website worden opgenomen.
5. De ingediende tekst bevat een beperkt aantal eindnoten, bij voorkeur maximaal twintig. De bibliografie wordt best zo kort mogelijk gehouden, bij voorkeur maximaal tien items onder het kopje ‘Verder lezen’.
6. Als in de hoofdtekst Latijnse of Griekse citaten worden gebruikt, moet een Nederlandse vertaling toegevoegd worden. Latijnse of Griekse tekst kan eventueel ook in eindnoten geciteerd worden.
7. Wil Griekse tekst aanleveren in Greek polytonic system.
8. Aanhalingstekens: 'enkele aanhalingstekens' zijn de regel; gebruik "dubbele aanhalingstekens" alleen voor een citaat binnen een tekst tussen aanhalingstekens.
9. Afbeeldingen: een beperkt aantal functionele afbeeldingen kunnen eventueel worden opgenomen: zwart-wit, rechtenvrij en van voldoende hoge kwaliteit (minimaal 300 dpi), voorzien van een kort bijschrift. Extra afbeeldingen al dan niet in kleur kunnen terechtkomen op de website van Kleio.
10. Graag ontvangen we uw persoonsgegevens: naam, adres, emailadres en een korte biografie (in enkele zinnen): zie 'formulier publicatie in Kleio'. Daar vragen we ook uw toestemming om uw naam en emailadres bij uw artikel te mogen publiceren.
11. Bezorg ons ook een korte samenvatting van uw artikel (maximum 50 woorden) om uw bijdrage onder de aandacht te brengen van pedagogische begeleidingsdiensten e.d.: zie zelfde formulier op de website.
12. Als auteur ontvangt u achteraf drie exemplaren van het tijdschrift. We sturen u ook het artikel in onze pdf-versie.
13. Bibliografische verwijzingen: zie infra.
14. Het redactieproces verloopt als volgt:
U stuurt uw bijdrage naar de redactiesecretaris: koen.vandendriessche@gmail.com. Die legt het stuk voor aan de kernredactie, die beslist of de tekst in aanmerking komt voor publicatie op de website of in het tijdschrift. Binnen de maand krijgt u antwoord.
Als uw tekst principieel wordt aanvaard, kan u wel nog gevraagd worden deze op bepaalde punten bij te werken. Wanneer de tekst na revisie toch niet voldoet aan de eisen van de redactie, kan die nog altijd worden geweigerd.
De kernredactie behoudt zich het recht voor om zelf redactioneel in te grijpen in de tekst en de leesbaarheid indien nodig te verhogen, uiteraard in communicatie met u als auteur.
De door de redactie aanvaarde versie van uw artikel geldt als definitief.